Valkuilen…

Het is alweer eventjes geleden dat ik een blogbericht heb getypt. Helaas kwam ik er niet aan toe, het is even een hele drukke en hectische periode geweest.

Druk geweest voor onze grote demodag van 2 februari, dit heeft mij enorm veel energie gekost, meer dan ik eigenlijk van tevoren voorzien had. Het is wel een MEGA toffe dag geweest, dus het is het uiteindelijk wel allemaal meer dan waard geweest. Maar door die demodag ging al mijn aandacht en energie daar naartoe dat ik even weer compleet in mijn oude valkuil ben gevallen, namelijk Jenine wegcijferen en alleen alles voor de winkel gaan doen. Zeker ook omdat het daarna ook nog steeds erg druk is in de webwinkel met nieuwe artikelen, collega ziek waardoor ik meer webwinkel werk heb gedaan, eigenlijk teveel! Ik denk steeds weer dat ik een stuk verder ben in de revalidatie, maar keer op keer wordt je vanzelf wel weer op het matje geroepen.

En ook omdat ik altijd zo enthousiast ben heb ik mij ook weer volledig gestort op het regelen van nieuwe workshops. Het lijken allemaal maar kleine dingen, maar voor mij zijn het zulke intensieve handelingen om te doen. Kortom; afgelopen weken heb ik voor mijn gevoel gewoon weer alles op de automatische piloot gedaan, geen idee wat ik het eerste of het laatste op een dag zou moeten doen. Ook voor mijn cursus, die toch zo belangrijk voor mij is, heb ik geen tijd gemaakt…

Gisteren was voor mij het keerpunt; ik ben gewoon totaal op, moet nodig bijtanken en mijn hoofd weer helemaal leegmaken. En hoe kan dat beter dan te gaan freubelen en eens iets ECHT voor jezelf maken? Dus even niet voor een LIVE uitzending of voor de winkel?

Okay, als ik heel eerlijk ben, het heeft ook wel een klein beetje een reden dat ik mij weer volledig weggecijferd heb. Vlak voor de demodag had ik namelijk nog weer een telefonisch consult met een vervangende arts (mijn chirurg is helaas weg uit het ziekenhuis/naar het buitenland) en helaas kon deze vervangende arts mij niet zoveel positief nieuws brengen. Kort beknopt: ik moet tot juni revalideren van deze operatie en hopen dat er toch nog wat positieve verbetering gaat komen. Echter iets garanderen kan hij niks. Uit de onderzoeken blijkt dat het soms tot een jaar kan duren voordat er echt resultaat is en soms is er ook gewoon niet voldoende resultaat. Dus in juni heb ik weer een consult om te kijken hoe het dan gaat en dan hoor ik of ik ook naar een andere chirurg in Zwolle ga voor een 2de operatie of dat het hierbij blijft. Dus het was even uitzichtloos…en wat is er dan makkelijker om jezelf weer weg te cijferen, masker op te zetten en dom door te gaan? Ik baal gewoon dat ik geen zekerheid heb, niet weet hoe de toekomst eruit gaat zien terwijl ik zoveel leuke plannen aan het uitdenken ben.

Maar dat breekt dus op en gister was voor mij het keerpunt dat ik dit niet wil. Ik zit pas lekker in mijn vel als ik echt voldoende tijd heb om te knutselen, mijn hoofd leeg te maken, mijn gedachten op papier te zetten.

Gisteren ben ik dus echt met mezelf aan de slag gegaan, mezelf letterlijk een schop onder de kont gegeven en ga weer positief alles bekijken. Dit keer heb ik een scrap Lay Out gemaakt die ook zichtbaar in mijn hobbykamer komt te hangen zodat ik hem elke dag kan bekijken. Over deze foto ben ik ook heel tevreden dus die wilde ik graag ergens op verwerken.

Het prachtige papier is van Mintay Papers – Life Stories. Alleen de naam al is zo toepasselijk bij deze pagina. Want Mindful Art is niet alleen maar kliederen en Art Journal pagina’s, maar ook Mindful Art kan met scrap lay outs. Het gaat om het proces, om hoe jij je MIND laat spreken in je creaties.

Het papier zelf is al echt prachtig, precies ook de kleuren die ik in mijn hobbykamer heb, dus hij komt erg mooi uit op de muur (ik vraag papa even of hij een spijker in de muur wil slaan, hihi)

Ik heb bewust de tekst Dreams come True gebruikt. Ik weet namelijk zeker dat mijn dromen ooit uit gaan komen, daar werk ik hard voor. I believe in myself!! Dit wilde ik dus zeker ook op deze lay out terug laten komen.
Ook de typemachine rechts onder is heel toepasselijk bij mijn Mindful Art Story. Ik wacht nog steeds totdat mijn cadeau (mintkleurige typemachine van We R Memory Keepers) leverbaar is en ik lekker zelf verhalen kan gaan typen.

Er zitten veel klokken verwerkt op het designpapier, de klokken staan weer centraal voor de tijd die ik voor mijzelf moet reserveren. Dit doe ik nu weer veel te weinig. En de tekst Follow your heart spreekt voor zich….

Ik weet niet of jullie het goed kunnen zien, maar over de tekst Dreams come true heb ik een goudkleurig waxlaagje gemaakt met de Finnabair wax. Goud staat voor de overwinning en dat wil ik dus in al mijn creaties terug laten komen. Dat is een soort handtekening voor mij geworden. Ook heb ik bovenop het zwarte lintje een goudkleurig draadje verwerkt. Dat goudkleurige draadje ga je nu ook als “handtekening” op mijn creaties voorbij zien komen… de gouden draad die door mijn leven loopt… de weg naar Victory, naar overwinning…

Ik heb mijzelf dus even weer een schop onder de kont gegeven, ga deze week de 2 weken huiswerk van mijn cursus weer inhalen en weer tijd nemen om meer te gaan freubelen en dit blog bijhouden om mijn gedachten weer op papier te krijgen! šŸ™‚

Voor nu wens ik jullie allemaal nog een hele fijne en gezellige avond. Binnenkort zal ik deze Lay Out ook op mijn gewone blog http://www.jeninesiemerink.com plaatsen en zal er dan ook alle gebruikte materialen bij gaan vermelden.

Bedankt weer voor het lezen van mijn “sores” en graag weer tot de volgende keer.

Liefs Jenine xXx

8 gedachtes over “Valkuilen…

 1. Tja Jenine dat is even flink balen, maar hoe sterk van je. Jezelf herpakken en vooruit blijven denken plannen maken en ook je rust nemen en ontspannen.
  Knutselen heerlijk toch. Alles heeft tijd nodig. En het komt goed. Lieve groet.

  Like

 2. Hoi Jenine, zo dat is weer een heftig bericht wat je te horen hebt gekregen van je nieuwe arts. Daar moet je je dan ook weer in berusten. Alles op z’n tijd Jenine het gaat nu om jou en je moet jezelf niet wegcijferen daar heb jij niets aan maar ook je naasten niet. Je kunt het Jenine dat heb je al laten zien,ga zo door en dat doe je ook door hele mooie creaties te maken en dat je daar je gevoel in kwijt kunt. Groetjes Afina.

  Like

 3. Ik begrijp je zo goed,ik kom me zelf ook elke dag weer tegen.ik heb een long ziekte.ik loop te hard,lastig.zet jou schilderij midden op tafel,dan kan je er niet om heen.koffie drinken of iets anders dan moet je het ver zetten. Is lastig maar wel een herinnering met wat je moet doen ,succes

  Like

 4. Jeetje Jenine, weer een tegenvaller. Hoop echt dat je in juni goed nieuws krigt. Voor nu maar afwachten. Hoop dat je nu wat meer aan jezelf denkt en gaat doen waar je blij en rustig van wordt zodat het herstel ook langzaam beter wordt. Je creatie is weer schitterend. Groetjes Joke.

  Like

 5. Heel herkenbaar! Goed dat je je weer herpakt hebt en jezelf weer number one maakt ………Een motto voor jou zou kunnen zijn; Veel leuker dan vallen en opstaan is; staan en opvallen ……… en dat is positief bedoeld. Ook deze vind ik op jou van toepassing; optimisme gaat over het zien van mogelijkheden, zonder de realiteit te verliezen!! Sterkte, en neem de tijd voor jezelf die je nodig hebt ……….

  Like

 6. In de eerste plaats complimenten voor je prachtige werkstuk!!
  Wat goed van je dat je nu weer eerst aan jezelf gaat werken en weer vertrouwen krijgt in de toekomst. Dat is toch in jouw geval het allerbelangrijkst!!
  Volg je gevoel, doe waar je hart naar uitgaat en maak van elke dag een zonnige dag.
  Door positief te blijven in doen en denken kom je er zeker, daar ben ik van overtuigd!
  Heel veel lieve groetjes en knuffels van
  Riny Julicher.

  Like

 7. Hallo Jenine Ik kan me voorstellen dat je voor de uitslag” op de loop” gegaan bent. Maar je komt jezelf weer tegen.Neem toch de tijd om hopelijk helemaal te herstellen. Je live uitzendingen zijn altijd mooi maar we vinden het niet erg om eens te missen hoor. Sterkte. Margriet Dolfsma

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s