Create Happiness

Vandaag weer een nieuw blogbericht van mij. Zoals ik in het vorige blogbericht al heb verteld heb ik mijzelf een schop onder de kont gegeven en ben ik weer heel druk bezig gegaan met de cursus Roadmap to Success & Happiness. Deze week stond het werk voor de winkel dus even op een lager pitje, ik moest even prioriteiten stellen. Jenine op nummer 1 zetten.

Dat resulteerde wel in een heftig weekje. Bij deze cursus moet je echt jezelf binnenste buiten keren om te kijken hoe je de beste versie van jezelf kunt worden. Je gaat heel veel nadenken, wat ook goed is. Dingen achter je laten, de mooie herinneringen bewaren en de rest vergeten. Verleden is geweest, kijk naar de toekomst.

En juist dat blokkeerde afgelopen week enorm bij mij. Want tjah, ik heb mega veel ideetjes wat ik allemaal zou willen doen, waar ik blij van word. Mijn talenten en gaves uit gaan werken. Maar toen deed ik mijn loopronde naar de winkel en ineens werd het mij allemaal teveel. Want HOE ga ik het doen? Ik ben compleet afhankelijk van anderen, lopen & zitten kan allemaal maar heel eventjes… Zit compleet verdoofd onder de medicatie (morfine, paracetamol & lyrica). Bed staat in de kamer, steunpanty’s aan. De zon scheen buiten, het lijkt wel voorjaar. Ik zag mijzelf alweer met 30 graden alsnog met de donkerblauwe / zwarte / dikke steunkousen rondlopen. Zie ik dit zitten als ik 90 ga worden? Dan moet ik nog 56 jaar op deze manier doorgaan… Dit was afgelopen donderdag en er knapte gewoon even iets bij mij. Dit was een breekpunt, dit wil ik niet.

Ik wil VOORUIT kijken, ik heb echt het geloof dat het beter gaat worden, maar ik was het even kwijt. Maar ik ben weer op de goede weg. Ik weet nog steeds niet HOE, maar ik weet wel zeker dat er een oplossing gaat komen.

Wat deze week voor mij heel erg helder is geworden is dat ik mij volledig kan uiten in het Mindful Art. Voor mij is een psychiater niet nodig, want praten kan ik niet. Ik moet het eerst visueel uit mijn systeem gaan halen, verwerken in een creatie. Mijn “problemen” in mijn handen kunnen houden, daarna kan ik er pas moeiteloos over praten. Dit is waar ik goed in ben en hiermee wil ik ook andere mensen gaan inspireren. Want wellicht werkt dit voor velen positief? Ik weet zeker dat Mindful Art heel erg belangrijk is. En zit hier een bepaalde techniek aan vast? Nee hoor, het kan met “kliederpagina’s”, het kan met Lay Outs, het kan op kaarten; doe wat goed voelt voor jou! Plan je creaties niet van tevoren maar laat je mind de vrije gang gaan. Pas dan kan je je volledig aan je passie overgeven.

Omdat ik dankbaar ben dat ik deze inzichten weer heb gekregen en ik zo dankbaar ben dat ik die cursus van Michael Pilarczyk ben gaan volgen heb ik weer een kaartje gemaakt voor aan mijn #JeninesThankfulSpinner2019. Dit keer met een toepasselijke tekst: Create Happiness.

Ook deze keer bewust voor deze lijn van Studio Light gekozen omdat de collectie ook Create Happiness heet. Past perfect bij mijn inzichten van afgelopen week. Omdat ik niet heel veel tijd had heb ik er een simpele creatie van gemaakt, maar over het eindresultaat ben ik heel tevreden.

De Memorydex stans is ook uit de lijn van Studio Light. Hierop heb ik het Washi Tape geplakt, dit geeft wel een super leuk effect hè? Verder een paar die-cuts uit de bijpassende Die-Cut sets van Studio Light.
Op het bovenste kaartje heb ik de tekststempel “Create Happiness” van Studio Light gebruikt. Deze zal ik denk ik wel vaak gaan gebruiken.

Deze heerlijke voorjaarskleurtjes passen perfect bij het weer van afgelopen week. Dit weer geeft een mens echt weer een positieve boost. Het zonnetje schijnt ook altijd precies op mijn werkbureau, ik kan daar zo gelukkig van worden.

Genieten jullie ook zo van die kleine dingen?

Voor nu wil ik het hier weer bij laten, binnenkort komt er wel weer een nieuwe blogpost. Ik ben druk creaties aan het maken, maar kom nog niet aan heel veel blogberichten toe. De cursus duurt nog 2 weken en daar gaat ook veel van mijn tijd naartoe. Ik werk hard aan de beste versie van mijzelf!

Ik wens jullie nog een hele fijne avond. Bedankt weer voor het lezen van mijn strubbelingen, de weg naar mijn “Victory”.

Liefs Jenine xXx

10 gedachtes over “Create Happiness

 1. ik geniet enorm van al die kleine maar leuke dingen, zoals deze week, toen mijjn vriend voor valentijn onverwachts een heel mooi boeket bloemen meenam, ’t zonnetje dat schijnt, waardoor de zonnecellen in de mozaïklampjes weer opladen en ’s avonds op de tuintafel zo’n leuk licht geven, een vogeltje dat fluit en lekker van ’t vogelzaak in de bloembak komt pikken …….. en van Genlte, mijn Toy aussie, als ze me aankijkt met die blauw/bruine oogjes en dat lieve koppie …………………

  Like

 2. Ik zit nu al 1,5 jaar niet meer in een rolstoel! Mijn grootste angst is, om daar weer in terecht te komen en dan weer afhankelijk worden van andere mensen. Ik weet dat freubelen, helpt om mijn gedachtengang (mindfulnes), positief te houden. Uiteraard ga ik wel eens al mijn grenzen over, waarvoor ik weer een aantal dagen moet boeten! Maar dan ben ik enthousiast, heb andere mensen gemotiveerd, heb ik een mooi ontwerp gemaakt ect ect. Als ik zo deze laatste zin leest, is dit inderdaad vermoeiend! Overmoedig zegt dan mijn fysiotherapeut! Zeg ik, maar ik heb wel genoten, en dat moment pakt niemand mij meer af. Goed bezig hoor Jenine 👍.En dit proces gaat nu eenmaal stapje voor stapje!

  Jeanne xxx

  Like

 3. Hoi Jenine, zo dat was wel even een dipmomentje van jou maar dat mag ook. Maar dan moet je alles even weer op een rijtje zetten en doorgaan. Het is soms moeilijk en dat snap ik helemaal. Naar de toekomst kijken ja dat is wat we moeten doen en niet naar wat is geweest. En Jenine je kunt het. Liefs Afina.

  Like

 4. Lieve Jenine!
  Wat naar hè zo’n dipmoment. Dat is waar we allemaal op z’n tijd wel eens mee te maken krijgen. Maar voor jou zal dat extra zuur zijn gezien je beperkingen.
  En toch zet je steeds maar door; door een cursus te volgen die jij als heel inspirerend ervaart en waar je je positiviteit uithaalt.
  Door te genieten van eenvoudige dingen waar je niets voor hoeft te doen zoal die heerlijke voorjaarsdagen . Dan lijkt alles weer wat lichter.
  Ik gun je nog heel veel van deze momenten en wij profiteren daar dan ook weer van gezien je geweldige werkstukken!
  Veel sterkte gewenst voor de komende tijd en eens komt alles weer goed; jouw victorie zal zegevieren!!
  Liefs Riny Julicher.

  Like

 5. Ik kan zo genieten van de kleine dingen.tot 7 jaar terug dacht ik eigenlijk alleen maar groot.
  Maar toen ik ziek werd begin ik dus anders te denken. ook mede door mijn revalidatie. Daar hebben ze me bepaalde handvaten aangeggeven.
  Nu word ik al blij van de eerste zonnestralen.
  Genieten van het gezin en mijn huisdieren.
  Je komt er wel Jenine. Het kan jaren duren. Maar uiteindelijk gaat het je lukken.
  En je houd altijd valkuilen. IK zeg altijd vallen en weer opstaan.

  Liefs anita

  Like

 6. Lieve Jenine. Ik vind het zo knap dat jij steeds ondanks jou tegenslag op het gebied van gezondheid, weer lichtpuntjes ziet.
  Je bent nog super jong en ik hoop dat al die geleerde artsen jou in de toekomst een stuk mobieler kunnen maken,zodat jij al jou ideeën kunt verwezenlijken. Ik blijf je volgen in de hoop dat een gedeelte van jou positieve energie naar mij overstraald. En…omdat ik veel van je kan leren.
  Liefs, Marianne.

  Like

 7. Lieve Jenine, je kan echt trots zijn op jezelf dat je ondanks alle tegenslagen toch zo positief blijft.
  Fijn dat je zo’n goede uitlaatklep hebt. Je bent een inspiratie voor heel veel mensen. Liefs Silvia.

  Like

 8. Lieve Jenine De dip is geweest dus langzaam op naar het voorjaar. Je bent heel positief en dat is een geluk. Nooit bij de pakken neer gaan zitten. Helpt toch niet. Misschien een domme vraag maar krijg jij de Lyrica tegen de pijn? Heel veel creatieve uurtjes toegewenst liefs Margriet

  Like

 9. Lieve Jenine,

  Echt stoer, dat je dit allemaal durft te delen, met waarschijnlijk vooral vreemden.

  Wat een ongelooflijke, heftige weg moet jij gaan. Ik denk vaak aan je, kijken graag naar je filmpjes. (Live via Facebook lukt mij nog niet echt;-) Maar via Youtube lukt het ook, alleen dan anders. Echt knap wat je allemaal doet en doorgaat.

  Je bent een doorzetter en een vechter. Dat zijn ook goede eigenschappen. Die je ook van God hebt gekregen om door te kunnen gaan!

  Liefs, Margriet Hindriks Staring

  ________________________________

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s