Tell your Story

Vandaag heb ik een hele lange blogpost voor jullie, want ik heb weer een creatie gemaakt waar een heel verhaal achter zit.
Zoals jullie allemaal weten ga ik dit jaar echt aan mijzelf werken, ik moet uit gaan zoeken wat mijn nieuwe missie gaat worden nu ik “invalide” ben. (gebruik dat woord eigenlijk nooit omdat ik het verschrikkelijk vind, maar ik moet het accepteren dus ik ga het bewust soms opschrijven zodat ik het zie).
Invalide betekend niet dat je niks meer kunt, je moet alleen gaan ontdekken wat je wél kan en daar ben ik dus druk mee bezig. Ik doe de cursus Roadmap to Success and Happiness van Michael Pilarczyk. Voor velen van jullie misschien té spiritueel, maar ik ben gewoon door alles heel erg veranderd en ik sta hier volledig open voor. Of beter gezegd: ik heb mij er volledig voor open gezet omdat dit mijn enigste kans nog is op een mooier leven en die grijp ik volledig aan.

Ik zal niet alle persoonlijke dingen specifiek op gaan schrijven, maar wat ik kwijt wil meld ik.
Vandaag, 19 januari, is een bijzondere dag voor mij, vanmorgen heb ik zoveel heldere inzichten gekregen. Mijn ogen gingen open, de wereld werd helder en de zon begon op mijn gezicht te schijnen. Echt zo’n bijzonder en mooi moment.

Waarom is het bijzonder? Ik heb mijzelf het boek “Think and Grow Rich” aangeschaft, deze kreeg ik gisteren binnen. Omdat ik de cursus volg heb ik ook het luisterboek al, maar ik ben visueel ingesteld en lezen gaat bij mij beter. Vanmorgen tijdens het knutselen van deze kaart heb ik ondertussen het luisterboek weer aangezet.

Tijdens het luisteren van dit boek ben ik verder gegaan met een creatie waar ik donderdagavond aan was begonnen maar nog niet wist hoe ik de afwerking wilde doen. Mijn oog was toen al gevallen op de tekst “Tell Your Story”. Op de een of andere manier komt die tekst steeds weer op mijn netvlies te staan. Dit had ik dus al klaar liggen, maar vanmorgen tijdens het luisteren van dit boek kwam ineens “de ingeving” binnen. Dit is wat ik nu wél kan nu ik aan huis gekluisterd ben: Mijn verhaal vertellen en mensen daarmee inspireren. Want ik heb de gave om mij visueel in te stellen en alles creatief uit te werken zodat mijn hoofd weer leeg is. En ik denk dat dit voor heel veel mensen therapeutisch kan werken.

” Craft each day will keep the docters away ”

En dit is ook wat ik wil: mensen helpen, mijzelf kunnen zijn door mij te uiten op creatief gebied. Dit werd dus behandeld in het boek en ineens wist ik het gewoon.
Omdat ik door de Morfine, Lyrica en andere pijnstillers echt énorm vergeetachtig ben heb ik er maar een schrift bij naast gelegd, want tijdens de ingeving vanmorgen kwamen er zóveel ideetjes binnen die ik komende tijd uit wil gaan werken. Ik ga er maar een speciaal schrift voor maken.

Welke stijl mijn creaties zullen worden? Geen flauw idee, ik wil puur op mijn gevoel gaan knutselen. Pakken waar ik op dat moment behoefte aan heb zodat ik er een stukje “echt Jenine” in kan leggen. Mijn ziel en zaligheid leg ik dan in de creaties, dat is wat ik wil. En daarbij wil ik leren loslaten dat het niet perfect hoeft te zijn (leerpuntje). Niet perfect is ook goed genoeg, het gaat erom dat jij je hoofd leeg kan maken en dingen uit je hoofd kan halen door middel van knutselen.
Voor mij was het vanochtend héél verhelderend. En nee, ik ben er nog lang niet, maar dit is wel weer zo’n positief moment dat ik gewoon écht gelukkig hiervan wordt.

“Never Give Up”

Omdat dit een creatieve pagina is wil ik uiteraard ook nog even melden wat ik allemaal gebruikt heb bij deze creatie.
(Klik op de gekleurde teksten en je komt uit op de juiste pagina in onze winkel om de spullen te bekijken. www.hobbyvision.nl)
Als eerste ben ik begonnen om de basismal van Dutch Doobadoo uit Kraft Cardstock te knippen. Daarna heb ik WaterColor papier 200 grams van Vaessen Creative gebruikt. Dit mocht ik testen en bevalt heel erg goed!
Hierop heb ik eerst een achtergrond gemaakt met Distress Oxide, ik heb de kleuren Faded Jeans en Frayed Burlap gebruikt. Daarna heb ik er nog wat Rice Paper Blueland van Stamperia op verwerkt. Dit heb ik opgeplakt met de Hardsealer van Joy! Crafts (mocht ik ook testen) en dit werkt ook heel goed goed. Dit droogt ook echt onzichtbaar op.

Daarna heb ik nog, om “los” te laten, heel rommelig en ongecontroleerd wat gedeeltes van een Tapestry mask stencil van Finnabair over het Rice Paper gemaakt. Hiervoor heb ik de Nuvo Expanding Mousse Boatyard Blue gebruikt. Omdat dit net iets te donker was heb ik er wat Metallique Wax White Gold van Finnabair overheen gedaan.

Om de creatie in “Jenine” stijl af te gaan werken heb ik uiteraard weer wat lintjes en bloemen gebruikt, een kantje, wat ribbelkarton, de filmstrip ribbon en wat sisal touw.

Het mooie vintage plaatje komt uit het Photobooth stickerboek van Finnabair uit de Art Daily collectie. Ook de tekst stickers zijn uit een stickerboek van Finnabair uit de Art Daily collectie. Deze zijn momenteel even uitverkocht maar begin februari weer op voorraad.

Als finishing touch heb ik wat White Gold metallique wax over de metalen blaadjes, de bloemen etc gedaan. Waarom? Mijn slogan is Vision to My Victory… Goud staat voor overwinning… en dat vond ik bij deze creatie heel goed passen. Never Give Up.

Deze creatie is dus echt héél bewust gemaakt, mijn hoofd is weer leeg… en weer gevuld met héél veel positieve nieuwe dingen. En een positieve mind trekt positieve dingen aan… dus wie weet wat er allemaal weer op mijn pad gaat komen?

Dit was een ellenlange blogpost. Maar ik wilde dit gewoon even delen hoe ik ineens een inzicht kreeg wat mijn missie is; freubelen met ziel en zaligheid en daarmee mensen inspireren.

Voor nu wens ik jullie nog een hele fijne en gezellige dag. Ik ga zo lekker rusten want voor vanavond staat er ook nog weer iets super leuks op mijn planning!

Liefs Jenine xX

18 gedachtes over “Tell your Story

 1. Misschien , moet jij je verhaal wel op gaan schrijven ? En zijn je inspiratie kaartjes het beginnen van het grote geheel. In je innerlijke ligt het weten . Lieve en warme groetjes van mij

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat weer super geschreven en een ongelofelijke mooi kaart. En inderdaad invaliditeit wil niks zeggen. Belangrijk is kijken wat he nog wel kan en niet kijken wat je niet meer kan. Wat soms best wel moeilijk is. Kan op dit moment niet zoveel maar heb veel aan mijn luisterboek. Probleem, mijn hoofd loopt over met dingen, probeer creaties tekenen en positieve dingen op te schrijven . Gelukkig heb jij weer zo’n positieve blog geschreven, en creatie gemaakt. Daar wordt vrolijk van. Maar gelukkig aankomende dagen lekker het zonnetje. Daar knap je ook van op.
  Ben nu niet veel op Facebook, dat had je misschien wel in de gaten. Komt ook wel weer.
  Is het boek in het Nederlands is geschreven he?
  Prettig weekend.
  Liefs Marlon 😘

  Geliked door 1 persoon

  • Dat klopt, dat klinkt inderdaad wel vriendelijker. Maar waarom om de waarheid heen draaien? Soms is het beter om gewoon even door de zure appel heen te bijten en te accepteren waar het op staat. Als je dan eenmaal die knop om hebt gaat het een stuk makkelijker.
   Want net zoals Marlon zegt; je krijgt ook invalidekaarten en allemaal van zulk soort dingen. Als je dat eenmaal hebt geaccepteerd wordt dat woord vanzelf minder beladen 🙂

   Maar nogmaals; iedereen heeft een eigen manier van verwerken, iedereen moet het op zijn/haar eigen manier doen 🙂

   Like

 3. Hoi Jenine,ik heb je verhaal gelezen en kreeg de tranen alweer in mijn ogen hoe mooi jij het allemaal kan verwerken in je creaties SUPERTOP van je. En ik denk ook dat je daar heel veel mensen mee kunt helpen en inspireren en als dat jou helpt om alles te verwerken lukt het misschien ook bij andere mensen. Dank je voor je mooi verhaal en creatie.😘😘

  Geliked door 1 persoon

 4. Hoi Jenine. Wat heb je weer een mooie creatie gemaakt met bijzonder mooie teksten. Het accepteren van wat niet meer kan is heel moeilijk. Daarom dat onderdeel afsluiten en vooral voor ogen houden wat wel kan. En nu ontdek je nieuwe dingen waaraan je eerst niet aan toe kwam en nu wel kunt doen. Zo ben ik uit een diep dal geklommen. Heb er wel 19 jaar over moeten doen maar het lukt me nu aardig. Ook jou positieve instelling helpt mij. Bedankt.

  Geliked door 1 persoon

 5. Prachtig geschreven Jenine en je hebt een geweldige creatie gemaakt! Je verhalen zullen inspiratie zijn voor velen. Ik zie de invaliditeit dagelijks om me heen en ja dat is iets om te accepteren. Maar ik zeg er dan ook altijd bij kijk niet alleen maar naar je beperkingen of wat je niet kan (ondanks de continue confrontatie) Zie de mogelijkheden en pak die met beide handen aan. Jouw verhaal is daar een mooi voorbeeld van

  Geliked door 1 persoon

 6. En weer jank ik pfff, hoe je het “ beestje “ ook wil noemen , maakt allemaal niet uit. Ik heb ook moeite met het woord “invalide” vindt het verschrikkelijk. Ik vertelde je laatst al dat het ff niet zo goed ging hier , heb inmiddels al zo’n 300 foto’s gemaakt van mijn hobbyspullen die ik weg wil doen, kom nergens meer aan toe, en ben gesloopt al ik het huis een beetje aan kant heb. Vanmiddag was ik bij je moeder, en zelfs daar rolden de tranen over m’n wangen (schaamde me rot) vertelde al dat onze verhalen erg op elkaar leken. Ook ik zit in de rolstoel door een val, en een verkeerde chirurg tegen het lijf gelopen, ook ik had een eigen zaak. Maar kortom…wat ben jij ongelooflijk sterk! (En ik weet heus dat je ook je slechte /mindere dagen zal hebben)
  Ik heb diep respect voor je, grote bewondering. En nu met deze mindful story sleep je mij een beetje mee, ik probeer wat meer te hobbyen Elke Dag! Al is het maar 10 minuten, heb inmiddels ook een paar podcast geluisterd, (maar viel in slaap hihi ) Jenine ooit spreken we elkaar vast. Maar voor nu wil ik je zeggen … voor mij ben je een enorme inspiratie bron. (al is het confronterend)
  Lieve groetjes Yvonne

  Geliked door 1 persoon

 7. Nou ellenlang valt wel mee hoor, ik was er door heen voordat ik er erg in had, mooi en begrijpelijk geschreven en heel fijn dat er weer wat ruimte komt. Blij dat er weer zo n mooie positive momenten voor je zijn. Ik zou zeggen probeer dit vast te houden en ga zo door!

  Geliked door 1 persoon

 8. Jennine, als je toch wilt gaan wennen aan een ander woord zou ik willen zeggen, gebruik niet het woord INVALIDE maar liever; MINDER VALIDE, dat klinkt niet alleen beter maar is ook meer de waarheid.
  sterkte

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s